A gravírozás rövid története

A metszet szorosan kapcsolódik az emberi élethez az ősidők óta, mivel fontos kifejezésmód a mai hasznossággal.

A gravírozás alapmódja évszázadok óta nem változott, bár a technológia most már felváltotta a segédeszköz használatának eszközeit. A legértékesebb művészet azonban továbbra is a kézi gravírozás.

Ehhez a leggyakrabban használt eszköz a négyzet alakú véső, amellyel elérheti a V-alakú vágást.

A történelem előtti időkben a gravírozást kőhöz és agyaghoz használták. A történelem során a technikák kifinomultabbá váltak, és a különböző fémek metszésében nőtt a népszerűség, hiszen a gyarmati időkben művészeti formának tekinthető.

Segítségként a nyomtatási technikához nélkülözhetetlen a kultúrához. Az első nyomatok fából készült gravírozással készültek. Az ilyen típusú nyomatok legrégebbi darabjait Kínában találták selyemmel, mielőtt a papírt feltalálták.

Európában az ókori civilizációk után Gutenberg összekapcsolta sorsát az új civilizáció kezdetével az első mobil nyomdagépen keresztül. A reneszánsz volt a korszak, amely a gravírozó legjelentősebb mestereit hozta létre, akik még mindig inspirálnak művészeket ezen a területen.

A viktoriánus a polírozott gravírozást díszíti fegyverek, órák, ékszerek díszítésében, hozzáadott értéket ad nekik. Ez a személyre szabás még mindig a legfontosabb oka a manuális gravírozásnak.